ПЕРУ

                               

ПЕРУ

                   

Свързано изображение Свързано изображение 

                       

Духът на Андите! Величието на Мачу Пикчу!

Симпатичните лами – вълнуващо и непознато!

                                                      

Дата: 19.03.2023 – STOP SALE

               

Цена: 5998 лв.

                      

Цената включва:

                     

 • Самолетен билет София – Лима – София с включен 1 брой багаж от 20 кг с КЛМ

 • Летищни такси

 • 9 нощувки: 3 в Лима, 1 в Пуно, 1 в Арекипа, 1 в Чивай, 2 в Куско, 1 в Урубамба

 • 9 закуски

 • 8 вечери

 • Вътрешен полет Лима – Куско; Хулиака – Лима

 • Летищни такси за вътрешните полети с включен 1 брой багаж от 20 кг.

 • Всички трансфери по програмата

 • Обиколка на Лима

 • Обиколка на Арекипа

 • Екскурзия до каньона Колка/ Круз дел Кондор

 • Обиколка на Куско

 • Влак до Агуас Калиентес

 • Влак до Куско

 • Екскурзия до Свещената долина

 • Разглеждане на Мачу Пикчу

 • Местни лицензирани екскурзоводи на английски език

 • Водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 14 записани

 • Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро и покритие за COVID на ЗД Евроинс.

          

Цената не включва:

                

Входни такси за посещаваните обекти – около 150 лв.

Бакшиши за екскурзоводи и шофьори 3 евро на човек на ден.

              

                

Програма:

                

Ден 1 : София – Амстердам – Лима

Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Нощувка.
                     

Ден 2 : Лима – Арекипа (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Трансфер до летището в Лима. Полет в 10:25 ч. за Арекипа. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “Белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното  и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на колониалния център, централния пазар, ще видите и църквата “La Compania”, вероятно най-важната в град Арекипа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
                               

Ден 3: Арекипа – Каньонът Колка – Круз дел Кондор – Чивай (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Отпътуване към Каньонът Колка. По време на пътуването ще преминем през Pampa Cañahuas в Националния резерват Aguada Blanca, обитаван от стада викуня и алпака (южноамерикански камили). Достигане до Круз дел Кондор, откъдето се разкрива невероятна гледка към каньона с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази площадка при късмет може да се види и величествения полет на кондорите, които понякога лететят на няколко метра от туристите. По пътя разглеждане на колониалните градове и църквите на Янке, Копораке, Ахома и Мака. Свободно време. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка.
                         

Ден 4: Чивай – Пуно (закуска, вечеря)     

Ранна закуска. Отпътуване за Пуно. Маршрута предлага невероятни природни пейзажи. По пътя ще преминете през малки градове, както и красива лагуна, наречена Lagunillas, където могат да се видят ферми за пъстърва, а при късмет, може да видите и фламинго от Андите и много други птици от Андите. Трансфер по водите на езерото Титикака до уникалните „Плаващи острови“ на Урос – изградени от тръстика. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
                                   

Ден 5: Пуно – Куско (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване към Куско по високото плато Колао. Преминаване през ранчото La Raya, където може да видят стада от викуни и лами. Пътят преминава покрай прекрасното езеро Wacarpay, което предлага невероятна гледка към планините, отразени в спокойните му води. Пристигане в Куско. Вечеря. Нощувка.
                                   

Ден 6: Куско – Свещената Долина – Писак – Оянтайтамбо (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Посещение на живописния индиански пазар Писак, рай за пазаруване в Андите в уникална атмосфера. Следобед, преминавайки през градовете Калка и Урубамба, посещение на крепостта на инките и цитаделата на Оянтайтамбо, построени да пазят входа на тази част на долината и да я предпазват от евентуално нашествие от племената. 

През втората половина на деня следва посещение на руините на град Оянтайтамбо, разположен на около 60 км от Куско в края на Свещената долина, чудесен пример за архитектурата на инките. В средата на 15 век императорът на инките Пачакути завладява град Олантайтамбо и го построява отново като религиозен, политически и военен комплекс.

По време на испанското завладяване на Перу, Оянтайтамбо служи като щаб на Манко Инка, лидерът на съпротивата, който се оттегля в Оянтайтамбо след поражението си при обсадата на Куско през 1536 г. След това той успешно побеждава испанците в битка при Оянтайтамбо, като наводнява долината отдолу. Испанците, водени от Ернандо Писаро, впоследствие се върнаха с много по-голяма армия и в крайна сметка поемат контрола над Оянтайтамбо, докато Манко Инка бяга в град Вилкабамба. Крепостта е разположена от западната страна в района, известен като Aracma Ayllu, и се състои от серия от внушителни тераси, храмове, платформи, пътеки и стени и предлага отлична гледка към околностите, самия град Оянтайтамбо е построен на планината Pincuylluna срещу руините. Вечеря. Нощувка.
                           

Ден 7: Оянтайтамбо – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Всяка сутрин преди изгрев слънце първосвещеникът с малка група ходел до Мачу Пикчу, за да даде знак за настъпването на новия ден. Храмът на Луната, един от трите големи храма в района на Мачу Пикчу.

В непосредствена близост до Храма на Луната е Голямата пещера, друг свещен храм с фина зидария. Другите големи местни храмове в Мачу Пикчу са Храмът на Кондора, Храмът на трите прозореца, Главният храм, „Незавършеният храм“ и Храмът на слънцето, наричан още Тореон. След това предстои обиколка на Цитаделата, като ще посетим Главния площад, Кръглата кула, Свещения слънчев циферблат, Кралските квартали и Храма на трите прозореца.  Свободно време за разглеждане и снимки. Връщане в Агуас Калиентес. Трансфер до Куско с влак. Вечеря. Нощувка.
                                   

Ден 8: Куско (закуска, вечеря)

Закуска. Обиколката на град Куско започва с улица San Blas Артистичният барио (Квартал) от тесни и високи улици и красив малък площад. В този барио живеят множество художници и занаятчии, там се намират работилниците на известни семейства като Мендевил Олаве и Мерида. Ще преминете през Хатунрумивок – тясна пешеходна улица. Известна със своите стени на инките, където огромни камъни са прецизно издълбани, за да паснат един на друг без кал или бетон. Ще откриете шедьовъра, 12-ъгълен камък, около средата на улицата. Каменната зидария на инките е невероятна, всъщност толкова добра, че испанските завоеватели често използват старата структура на инките като основа за собствените си сгради.

Свободно време. Централният пазар е един от най-старите в Куско, основан през 1925 г.; въпреки това, той не е претърпял съществени промени, и все още се слави като най-големият център за снабдяване на града. Ако търсите дреха от алпака, прясно приготвен сок, торбичка нектарини или някои вкусни подаръци за вашите роднини или приятели у дома, тук със сигурност ще откриете. Следобед посещение на внушителната крепост Sacsayhuaman, стратегически построена на хълм с изглед към град Куско и известна с огромните си издълбани камъни, някои от тях високи над 9 м / 30 фута и с тегло над 350 тона. Вечеря. Нощувка.
                               

Ден 9: Куско – Лима (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Трансфер до летището в Куско. Полет в 08:30 ч. за Лима. Обиколка и запознанство с модерна и колониална Лима. Посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
                               

Ден 10 : Лима – Амстердам (закуска) 

Закуска. Свободен ден в Лима. Вечерта полет за Амстердам.

Ден 11 : Амстердам – София

Полет от Амстердам за София. Кацане в София в 19.35 ч.

                           

Свързано изображение

          

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

• Lima: Hotel Vila Santa или подобен

• Arequipa: Hotel Conquistador или подобен

• Colca: Hotel Kuntur Wassi или подобен

• Cusco: Hotel Inkarri или подобен

• Sacred Valley: Hotel Iskay или подобен

• Puno: Hacienda Plaza De Armas или подобен 

• Amsterdam: Ibis Schiphol Amsterdam Airport или подобен

                

Резултат с изображение за арекипа перу

                                                                           

Записване: 

                                   

Лична карта, паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане

и депозит 2500 лв. Доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

                                  

Свързано изображение  064 801 499,  089 853 9962, 087 837 8125

           

E-mail: romantic@r-bg.eu

        

ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЮЛЕТИНИ С ПРОМОЦИИ, ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК !

                             

Във всеки бюлетин има връзка за отписване.